X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
15/11/2019 |  08:24 ⇒ 12:22 | Izvor: SRNA

Poziv na jedinstvo političkih snaga u Srpskoj

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ukazao je na neophodnost jedinstva svih političkih snaga u Republici Srpskoj i ponovio spremnost da, s tim ciljem, razgovara sa opozicijom.

- Ali, moramo da radimo na politikama koje se moraju poštovati - rekao je Dodik sinoć na skupu u Istočnom Sarajevu koji je okupio predstavnike društvenog, poslovnog i političkog života tog grada.

On je naveo da je spreman da opoziciji omogući učešće u novom sastavu Savjeta ministara.

Govoreći o inicijativama za promjenu Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Dodik je upozorio da se njima podriva status Republike Srpske u parlamentu jer se želi u Poslovnik uvesti kategorija Srbi, umjesto Srpske.

- Ako izgubimo poziciju da razgovaramo kao Republika Srpska, mi ćemo za izvjesno vrijeme doći u kolaps i to je ona priča o građanskoj zemlji u kojoj nema naroda već samo postoje ljudi - rekao je Dodik.

On je podsjetio da snage iz Federacije BiH, gdje god mogu, na pozicije u zajedničkim strukturama imenuju Srbe iz Federacije i onda kažu da je ispunjena kvota koja pripada Srbima.

- Zato je važno i zato i ovom prilikom pozivam opoziciju na razgovor da pokušamo da napravimo zajednički pristup. Razumijem šta je inters Republike Srpske i spreman sam da učinim da se postigne jedinstvo - rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.