latinica  ћирилица
15/11/2019 |  09:22 ⇒ 10:35 | Autor: SRNA

Uklonjeno saopštenje SDS-a da se neće odazvati pozivu Dodika za učešće na tribini

Na sajtu SDS-a uklonjeno je saopštenje ove stranke u kojem su naveli da se neće odazvati pozivu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da prisustvuju tribini sa najistaknutijim predstavnicima društvenog, poslovnog i političkog života Istočnog Sarajeva.
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

Saopštenje je sinoć bilo na veb-sajtu SDS-a, ali je naknadno uklonjeno.

Dodik je sinoć u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održao tribinu kojoj je prisustvovalo oko 250 predstavnika društvenog, poslovnog i političkog života ovog grada, među kojima je bio i značajan broj članova SDS-a.

Među njima je bio i načelnik opštine Sokolac i visoki funkcioner SDS-a Milovan Bjelica koji je aktivno učestvovao u razgovoru i pozdravio održavanje ovakvih skupova.

On je nakon tribine izjavio novinarima da ga je najviše zanimalo pitanje trase auto-puta Beograd-Sarajevo, koja treba da ide od Beograda, Požege, Gornjeg Vardišta, prema Višegradu i Sarajevu i da je od Dodika dobio odgovor da će se raditi po dokumentima Republike Srpske.

"Predviđena je trasa puta od Višegrada, Ustiprače, Rogatice, Podromanije i Ljubogošte", precizirao je Bjelica, navodeći da se ne očekuje da ovim prostorom ide auto-put, ali da se očekuje da bude izgrađen brzi put.

Bjelica je ponovio da podržava zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, posebno kada je riječ o tužbama protiv visokih predstavnika radi zaštite institucija i pojedinaca.