X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
15/11/2019 |  11:14 ⇒ 11:29 | Izvor: SRNA

Gašić: Podrška privredi koja obezbjeđuje nova radna mjesta

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je na otvaranju Semberskog sajma mesa u Bijeljini da ova manifestacija najbolje promoviše potencijal domaće privrede i doprinosi jačaju privredne saradnje u regiji.
Suzana Gašić - Foto: SRNA
Suzana GašićFoto: SRNA

- Resorno ministarstvo uvijek će biti tu za privrednike i podrška za manifestacije koje podstiču razvoj, nova radna mjesta i zadržavanje stanovništva u Republici Srpskoj - poručila je Gašićeva.

Ona je ukazala na značaj brendiranja u domaćoj privredi koje će biti posebno podsticano, kao i na dosadašnji napredak u promociji domaće privrede kroz kampanju "Naše je bolje".

- Sajam pokazuje veliko bogatstvo Semberije koja ima vrijedne domaćine i raznovrsnu ponudu zdrave hrane i mjesto je za širenje domaće proizvodnje i saradnje u regiji - zaključila je Gašićeva.

Organizator dvodnevnog sajma Milenko Zupur, vlasnik firme "Globus" u Bijeljini, rekao je na otvaranju da promociju domaćih proizvođača hrane prati i turistička promocija potencijala Semberije i najavio da će sajam dobrih domaćina i privrednika ubuduće nositi naziv "novembar fest" i pružiti posjetiocima dobru hranu, piće i zabavu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je na svečanom otvaranju poželio da kvalitetna i zdrava hrana koju domaćini u Semberiji i Republici Srpskoj proizvedu i prerade bude snažan zamajac razvoja turizma i ukupne privrede u gradu i cijeloj regiji.

Treći Semberski sajam mesa "Dvorovi 2019" održava se na platou ispred firme "Globus", koja je organizator ove privredne manifestacije.

Na Sajmu su predstavljeni domaći prozvođači, prerađivači i distributeri mesa, kao i izlagači iz Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Prošle godine sajam je imao 47 izlagača i 10.000 posjetilaca, a ove godine na sajmu je 60 izlagača i očekuje se 20.000 posjetilaca.

Tokom boravka u Bijeljini ministar trgovine i turizma Suzana Gašić posjetiće i Prehrambenu industriju "Sava Semberija".