X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
15/11/2019 |  13:41 ⇒ 13:42 | Izvor: RTRS

Deveti Festival nauke 28. i 29. novembra na četiri lokacije u Banjaluci

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske 28. i 29. novembra 2019. godine organizuje deveti po redu Festival nauke u Banjaluci, čiji je cilj popularizacija nauke i tehnologije u Republici Srpskoj.
Deveti festival nauke Banja Luka - Foto: RTRS
Deveti festival nauke Banja LukaFoto: RTRS

Ova manifestacija se održava na četiri lokacije: u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel i u banjalučkom Domu omladine predviđene su izložbe, eksponati i naučni ekperimenti, a u tržnom centru Delta planet i na Prirodno-matematičkom fakultetu (Mladena Stojanovića 2) biće postavljen po jedan planetarijum, u kojem se projektuju slike zvjezdanog neba i univerzuma.

Živopisna i interaktivna izložba pod nazivom "Čudnovata planeta Zemlja", suvi led i ruka u plamenu, zlatna kiša i hemijski vulkan, lava lampa i vrući led, dronovi, teleskop, mikroskopi, SMS vaga, samovozeće vozilo, pametna harfa, biljke iz epruvete... samo su dio sadržaja koji očekuje posjetioce ovogodišnjeg Festivala nauke na lokacijama Kamena kuća i Dom omladine.

Na sve četiri lokacije posjetioci će moći da dođu od 10 do 20 časova tokom oba dana, a otvaranje Festivala je 28. novembra 2019. godine u Kamenoj kući u 10.00 časova.

Ulaz na Festival nauke na svim lokacijama je besplatan.