latinica  ћирилица
15/11/2019 |  13:59 ⇒ 14:15 | Autor: SRNA

Vlada Srpske: Netačne tvrdnje Mijanovića

Izmjena Zakona o stvarnim pravima bio je najprioritetniji zahtjev Gradske organizacije ratnih vojnih invalida Zvornik na sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem koji je održan u Zvorniku, te iz tih raloga, rečeno je Srni u Kabinetu premijera, moraju da reaguju na netačne tvrdnje koje ovih dana u javnost iznosi predsjednik ove organizacije Dragoslav Mijanović.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

U skladu sa dogovorom postignutim na sastanku sve primjedbe su uvažene i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima usvojen je na 22. sjednici Vlade Republike Srpske održanoj 30. maja i upućen u dalju proceduru u parlament Srpske.

- Kao najprioritetniji zahtjev na tom sastanku istaknuta je izmjena Zakona o stvarnim pravima nakon čega je su pokrenuta procedure, te izmijenjeni pojedini članovi, a sve uz maksimalnu podršku predsjednika Vlade - rekli su u Kabinetu premijera Srpske.

Naglašeno je i da su predstavnici Gradske organizacije ratnih vojnih invalida Zvornik tada zatražili i dobili sve informacije u vezi sa izmjenama Pravilnika o radu ljekarskih komisija u postupku za ostvarivanje prava po Zakonu o pravima boraca, vojnih invlaida i porodica poginulih boraca, Pravilnika o utvrđivanju procenta vojnog invaliditeta, Pravilnika o pravu na medicinska sredstva koji donosi nova prava iz zdravstvenog osiguranja koja do sada nisu bila o trošku Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, kao i izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Takođe, ističu iz Kabineta predsjednika Vlade Srpske, tom prilikom nije razgovarano o povećanju invalidnina, ali i toj, kao i svim drugim temama od interesa za ovu organizaciju i njeno članstvo i svih drugih, Vlada Republike Srpske pristupa sa velikom pažnjom i namjerom da se u skladu sa mogućnostima iznađu najbolja rješenja.