latinica  ћирилица
15/11/2019 |  14:48 | Autor: SRNA

Dodik: Iz Sarajeva poruka da se ne poštuju Ustav i volja naroda

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da se sa najvišeg nivoa u Sarajevu šalje poruka da se ne poštuju Ustav i zakoni, kao ni volja naroda, navodeći primjer Denisa Zvizdića koji istovremeno obavlja funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara i predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

- Ko šiša zakone i ustave, prava naroda, ja sam taj koji može da bude predsjedavajući Predstavničkog doma i Savjeta ministara - to je poruka koja se šalje sa najvišeg nivoa. Kako da se onda ponašaju drugi? - zapitao je Dodik.

Na pitanje novinara u Mostaru da prokomentariše činjenicu da je nekim od članova Centralne izborne komisije BiH istekao mandat, a da će oni možda raspisati lokalne izbore, Dodik je rekao da se zalaže da sve bude urađeno u skladu sa zakonom i da treba vjerovati u kapacitet izbornog procesa.

- Ako zakon dozvoljava članovima da do izbora novih članova mogu da rade u punom kapacitetu - onda u redu, ako kaže da ne mogu, onda moramo da biramo novi sastav komisije - naglasio je Dodik.