X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
15/11/2019 |  16:04 ⇒ 20:04 | Izvor: SRNA

Savčić: Mektić nema pravo da govori o borcima, nije proveo više od 50 dana u borbi

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je Srni da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nema pravo da govori o borcima, boračkoj kategoriji i o borbi, naglasivši da ne vjeruje da je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu proveo više od 50 dana u borbenim dejstvima.

- To je posljednji čovjek koji može da govori o moralu. Ako se govori o moralnoj odgovornosti onda je on trebalo davno da podnese ostavku na sve što je do sada radio u životu - naglasio je Savčić.

On je podsjetio da će u ponedjeljak, 18. novembra, biti održana sjednica Predsjedništva BORS-a i da će poslije toga iznijeti u javnost mnoge stvari, te da bi ovaj put samo rekao "nije bitno šta se kaže, nego ko to kaže".

- Ovdje je riječ o čovjeku koji je, što bi rekao naš narod, potpuno smakao. To više nije za komentar i za odgovore, već mu prijateljski predlažem da potraži adekvatnu pomoć i da se vrati u normalne okvire. On nema pojma, pozovite ga i recite mu neka nabroji tri prava koja ostvaraju borci i ja ću podnijeti ostavku - istakao je Savčić.

Prema njegovim riječima, Mektić se ne razumije apsolutno ni u šta.

- Prvo se ne razumije u posao koji radi, jer da se razumije nešto bi riješio, a on nije riješio nijedno pitanje iz oblasti bezbjednosti - naglasio je Savčić.

Navodeći da mu je žao što na ovaj način mora da vodi polemiku sa bilo kim, Savčić je dodao da je Mektić prevršio svaku mjeru.

- Nadam se da ću biti u prilici da sretnem tog čovjeka pa du mu neke stvari lično objasnim jer je očigledno da se na drugačiji način sa njim ne može razgovarati - rekao je Savčić.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da bi "čelnici BORS-a, ako imaju još imalo moralne i ljudske odgovornosti, trebalo da odmah podnesu neopozive ostavke".

Mektić je rekao da su predsjednik i predsjednik Predsjedništva BORS-a Milomir Savčić i Goran Rogić i ostali kao što su njih dvojica uništili Boračku organizaciju.