latinica  ћирилица
15/11/2019 |  17:27 ⇒ 16/11/2019 | 08:02 | Autor: RTRS

U akciji "Merlin 2" uhapšen policijski službenik

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka čiji su inicijali S.S. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da su ovo lice slobode lišili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka prilikom realizacije operativne akcije kodnog naziva "Merlin 2".

- Lice će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Protiv njega pokrenuta je i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i on će biti suspendovan - naglasila je Miljanovićeva.

Portal Srpskainfo saznaje da je uhapšen Stefan Sejmanović, pripadnik Policijske uprave Banjaluka.

Kako se navodi, Sejmanović je zaposlen u Interventnoj jedinici PU Banjaluka, a osumnjičen je za neovlaštenu proizvodnju droge i zloupotrebu službenog položaja.

Podsjećamo, ranije je objavljeno da su u ovoj akciji uhapšeni Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović u Gradišci, Vedran Trivić u Banjaluci i u Emir Spahalić u Prijedoru.

Povezane vijesti:

Akcija "Merlin 2": Uhapšeno osam lica zbog droge

Uhapšeni u akciji "Merlin 2" priveden u PU Gradiška

Pretresi na više lokacija, nekoliko lica uhapšeno zbog droge