latinica  ћирилица
15/11/2019 |  18:21 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Prointer: Stanivuković lažima osporava projekat "e-Beba"

Kompanija Prointer ITSS odbacila je kao neargumentovane i klevetničke napade koje je na račun ove kompanije ponovo iznio poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.
Prointer ITSS (Foto:www.facebook.com) -
Prointer ITSS (Foto:www.facebook.com)

- U sinoćnoj emisiji Puls BN TV, ismijavajući hvale vrijedan projekat izrade informacionog sistema "e-Beba", koji predstavlja dio procesa digitalizacije javne uprave i koji će značajno pomoći roditeljima prilikom upisa novorođenčadi u matične knjige, optužio je našu kompaniju da je izabrana kao ponuđač na javnoj ponudi pod privilegovanim uslovima - navodi se u saopštenju kompanije Prointer.

U sapštenju se pojašnjava da je Stanivuković iznio tvrdnje da je postojao ponuđač koji bi taj projekt implementirao za 87.000 KM, pokazujući papir bez memoranduma i jasnih dokaza za sve što je naveo.

- Nečitljivu fotokopiju je iskoristio da ospori javnu nabavku koja je sprovedena po zakonu i koja je svakom poslovnom subjektu koji ispunjava uslove iz predmetne nabavke bila prilika da se prijavi i predloži konkretno rješenje za izradu informacionog sistema "e-Beba" uz mogućnost žalbe. U svojim lažima, gospodin Stanivuković ide tako daleko pa tvrdi da je iznos projekta na kojem smo izabrani kao najpovoljniji ponuđač 800.000 KM, ne računajući PDV, a sve u cilju kako bi lažnim iznosima njegove tvrdnje zvučale još bombastičnije - navode iz Prointera.

Iz ove kompanije ističu da im je čast što su dobili priliku da realizuju projekat koji će napraviti iskorak u radu uprave i novopečenim roditeljima pomoći da izbjegnu administrativne barijere.

- Novorođenčad će uskoro još u porodilištima biti upisivana u matične knjige rođenih, a regulisaće se odmah i prijave za zdravstveno osiguranje i mjesto prebivališta. Po ko zna koji put, naglašavamo da je ulaganje u informacione tehnologije zalog za bolju budućnost našeg društva i kao kompanija nastavićemo svakodnevno da doprinosimo olakšavanju života naših građana - ističe se u saopštenju.

Poručuju da su, iako idejama i kvalitetom rada žele da stvore pozitivan ambijent koji će mladim ljudima pomoći da ostanu u svojoj zemlji, prinuđeni da tuže Stanivukovića zbog narušavanja poslovnog ugleda ove kompanije.

- Tužba kao civilizovano pravo u civilizovanom društvu je istovremeno civilizovan odgovor na svaki pokušaj dotičnog da nas uvlači u svoje političke igre i tako sebi osigura jeftine političke bodove - zaključuje se u saopštenju kompanije Prointer.