latinica  ћирилица
15/11/2019 |  21:11 | Autor: SRNA

Čubrilović: Kompromis - jedna od osnovnih postavki

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras u Prijedoru da je Demos politička opcija koja je spremna za kompromis koji će biti jedna od osnovnih postavki ove stranke, a potom i sabornost.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Bez kompromisnih rješenja ni u jednoj lokalnoj zajednici, ni na nivou Republike Srpske, a takođe ni BiH, teško možemo doći do rješenja koja će donijeti najveći stepen zadovoljstva svima na koje se ta rješenja odnose - rekao je Čubrilović na svečanom uručenju članskih kartica članovima koji su pristupili prijedorskom odboru Demosa.

On je naveo da je sabornost jedan od segmenata na kojem treba graditi budućnost.

- Sabornost na kojoj insistiramo kao politička organizacija govori o tome da moramo tražiti kapacitet unutar našeg naroda, da možemo da kažemo da smo ovdje sigurni i da za nas ovdje mjesta ima samo pod uslovima koje mi prihvatamo, a ne pod uslovima koje drugi diktira - dodao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, Demos je političko osvježenje, bez obzira na političko iskustvo, i očekuje dobre rezultate na lokalnim izborima nakon kojih će se znati prava vrijednost ove stranke koja je do sada završila proces organizovanja u 57 lokalnih zajednica.

Predsjednik Regionalnog odbora Demosa prijedorske regije Ranko Kolar rekao je da će večeras biti uručeno više od 400 članskih karata.

- Svakog dana smo jači, svakog dana smo bolji i postajemo značajan politički faktor u Prijedoru - istakao je Kolar.

Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora Demosa Tomislav Prpoš rekao je da je ovo potvrda kontinuiranog rada u ovom gradu i regiji, da teku pripreme za lokalne izbore i da je ubijeđen da će Demos biti značajan politički faktor u Prijedoru.

- Promovisaćemo Demos kao politički subjekt koji zna šta hoće. Nismo zadovoljni postojećim stanjem. Imamo rješenja, pogotovo u oblasti privrednih dešavanja. Očekuju nas teški mjeseci. Trebaće mnogo strpljenja i mudrosti - poručio je Prpoš, koji je i potpredsjednik stranke.

On je najavio da će se Demos dobro organizovati i realizovati sve svoje ciljeve.

- Daćemo sve od sebe. Ubijeđen sam u brze promjene u našem gradu, a mi tome moramo dati poseban pečat - rekao je Prpoš.

Gradski odbor Demosa Prijedor formiran je 1. marta.

Svečanom uručenju članskih karata prisustvovala je Suzana Gašić koja je na prijedlog Demosa imenovana za ministra trgovine i turizma Republike Srpske.