latinica  ћирилица
15/11/2019 |  21:24 ⇒ 21:44 | Autor: B92

EL: Zvezda nakon produžetka ispustila pobjedu protiv ASVEL (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ASVEL poslije produžetka 74:72, u osmom kolu Evrolige.
Crvena Zvezda-Asvel (foto:Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija) -
Crvena Zvezda-Asvel (foto:Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija)

Izabranici Andrije Gavrilovića nisu briljirali u napadu, odbrambeno je to izgledalo bolje, ali je na kraju ispuštena pobjeda i kriza se nastavlja.

Ovo je bio šesti poraz crveno-bijelih u osam odigranih mečeva, dok su gosti iz Liona zabilježili petu pobjedu.

Zvezda je dva puta imala napad za pobjedu, međutim prvo Dejan Davidovac, a potom i Lorenzo Braun, nisu uspjeli da odaberu pravo rješenje. Davidovac je pokušao na kraju regularnog djela meča, dok je Braun na isteku produžetka izgubio loptu.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Bili Beron sa 16 poena, Lorenzo Braun je imao 15, pet skokova, četiri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti. ASVEL je predvodio Livio Žan-Šarl sa 20 poena i Toni DŽekiri sa 18 i 19 skokova.

Ekipa su veoma sporo ušle u utakmicu i poslije dva minuta rezultat na semaforu bio je 0:0. Timovi su polako hvatali ritam, a Zvezda sredinom četvrtine, na pogon Brauna, uspijeva da dođe do prednosti.

ASVEL je imao odgovor i preko raspoloženog DŽekirija mučili su šampiona Srbije. Gosti iz Francuske dobro finiširaju dionicu i Zvezda na pauzu odlazi sa +2, 16:14.

Ključ je bio u tempu igre. Čim je Zvezda malo ubrzala, uvećala se i razlika. Košem Brauna crveno-bijeli došli su maksimalnih +10 (36:26), međutim loša igra u posljednja dva minuta koštaće ih boljeg rezultata.

Crvena Zvezda-Asvel (foto:Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija)

Šampion Francuske predvođen Dejvidom Lajtijem uspijeva da smanji zaostatak i da na poluvrijeme ode sa "samo" -4, 36:32.

Zvezda je bolje otvorila treću četvrtinu, trojkom Berona razlika je otišla na +9 (41:32), međutim onda je uslijedio jedan od brojnih padova. ASVEL pravi seriju i ubrzo dolazi do izjednačenja.

Do kraja četvrtine crveno-bijeli su povratili prednost i pred posljednju dionicu otišli su sa +7, 54:47. Tokom četvrte četvrtine činilo se da će Zvezda uspjeti da slomi otpor gostiju, ali to se nije desilo.

Odigrana je veoma loša dionica, svega 11 postignutih poena i ASVEL je završnici uspjeo da uhvati priključak. Zvezda nije uspjela da poentira u posljednja tri minuta i odlazimo u produžetak.

Tamo se igralo koš za koš, a ključan koš postiže ko drugi nego sjajni DŽekiri. Nigerijac na 27 sekundi do kraja spušta loptu u koš za 72:73. Crveno-bijeli imali su napad za pobjedu, ali se Braun spetljao i loše dodao loptu do Berona koji nije uspio da je iskontroliše.

Odmah je uslijedio faul Brauna nad DŽekirijem, koji na tri sekunde do kraja pogađa jedno od dva bacanja. Za kratak period šampion Srbije nije uspio da poentira i pobjeda odlazi u ruke ASVEL.