latinica  ћирилица
16/11/2019 |  08:55 ⇒ 10:00 | Autor: SRNA

Buloščić: Spremni smo za zimsku sezonu

U "Romanijaputevima" za ovu zimsku sezonu planiraju da izdvoje tri do četiri miliona KM za održavanje magistralnih i regionalnih puteva na sarajevsko-romanijskoj i gornjodrinskoj regiji, ukupne dužine oko 600 kilometara, rekao je Srni tehnički direktor Dragan Buloščić.
Sokolac - "Romanijaputevi" - Foto: SRNA
Sokolac - "Romanijaputevi"Foto: SRNA

Buloščić je istakao da su u ovom preduzeću spremo dočekali početak zimske sezone, te da imaju dovoljno kamiona sa posipačima, utovarivača i ostalih specijalnih mašina /rolbi/.

On je naveo da na pet punktova ima dovoljno pripremljenog materijala, soli i frakcije kako bi kvalitetno održavali puteve na dvije regije.

- Pratimo vremensku prognozu i spremni smo da na vrijeme reagujemo - istakao je Buloščić.

On je dodao da "Romanijaputevi" održavaju najteže dionice u Republici Srpskoj i naveo da je 80 odsto magistralnih i regionalnih puteva na većoj nadmorskoj visini od 700 metara, te da su prevoji Han Pijesak, Romanija, Sjemeć, Јahorina, Trebević i Stjednice na više od 1.000 metara nadmorske visine.

Buloščić je najavio da će kao i ranije "Romanijaputevi" imati saradnju sa policijom koja će za vrijeme većih padavina teretni saobraćaj zaustavljati ispod planinskih prevoja kako kamioni ne bi ometali saobraćaj i da bi bili izbjegnuti privremeni prekidi.

On je preporučio vozačima da vozila pripreme za zimsku sezonu, da ne ne kreću na put bez zimske opreme, te da povećaju oprez i prilagode vožnju uslovima na putu.

Buloščić je rekao da su "Romanijaputevi" u Banjaluci potpisali ugovor o zimskom održavanju puteva sa Direkciojom za puteve Republike Srpske u prisustvu predstavnika više preduzeća i Auto-moto saveza Republike Srpske.