latinica  ћирилица
16/11/2019 |  10:13 | Autor: SRNA

Ni nakon 22 mjeseca nepoznate ubice Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" /SDP/ saopštila je da su protekla 22 mjeseca od ubistva Olivera Ivanovića, a da su i dalje nepoznati nalogodavci i ubice.

Iz ove stranke navode da već mjesec dana slušaju gnusne laži pojedinih albanskih političara o Ivanoviću, što nije naišlo na kritiku poštenih pojedinaca iz albanske zajednice, nevladinih organizacija i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu koji treba da znaju da se tako ne razvija demokratija, međusobna saradnja i poštovanje.

Iz SDP-a poručuju da će ponovo tražiti da se pronađu nalogodavci i ubice izvedu pred lice pravde.

Specijalni tužilac Sulje Hodža je prije petnaestak dana najavio da će "u roku od 15 dana obavijestiti javnost o podizanju optužnica protiv lica osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića".

Pod sumnjom da su umiješani u ubistvo Ivanovića, u pritvorskom centru u selu Grdovac kod Podujeva nalaze se Nedeljko Spasojević i Marko Rošić, koji su uhapšeni 24. novembra prošle godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici u akciji Specijalne jedinice ROSU.

Tada je uhapšen i policajac Dragiša Marković, kome je u međuvremenu određen kućni pritvor, a saslušano je još desetak navodnih svjedoka, među kojima I sekretar SDP-a Silvana Arsović, koja bi, prema najavi tužioca, mogla biti optužena za saučesništvo u ubistu Ivanovića.