latinica  ћирилица
16/11/2019 |  11:15 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

Uspješno poslovanje bolnice "Sveti Vračevi" iz Bijeljine

U proteklih šest godina u bolnici u Bijeljini obavljeno je skoro milion pregleda. Od toga je 100.000 pacijenata zbrinuto na bolničkom liječenju i urađeno oko 25.000 operacija. Uvedene su nove dijagnostičke procedure, a u planu je i otvaranje odjeljenja koja su neophodna da bi se zaokružila zdravstvena zaštita u bolnici koja od prije šest godina funkcioniše u novom savremenom objektu.

Bolnica u Bijeljini pokriva teritoriju na kojoj je oko 200 000 stanovnika Srpske i to ne samo iz Bijeljine i Semberije. Zadovoljni su uslugama zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Opšte bolnice Sveti Vračevi kaže da ljekari veoma dobro obavljaju svoj posao, što pokazuju rezultati iz prethodnog perioda - oko milion pregledanih pacijenata od preseljenja u novi objekat prije šest godina. U novom prostoru sa novom, savremenom opremom, usluge su podignute na jedan viši nivo.

- Naročito smo ponosni na oblast hirurgije, naši hirurzi su ovladali vrlo savremenim metodama. U bijeljinskoj bolnici se vrlo kvalitetno radi hirurgija debelog crijeva, hirurgija pankreasa. U narednom periodu planiramo da unaprijedimo vaskularnu hirurgiju, hirurgiju jetre. Naravno, naša angio sala svakodnevno bilježi kvalitet, bilježi uspjehe, ovdje dolazi veliki broj pacijenata- izjavio je direktor javno-zdravstvene ustanove Opšta bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini Siniša Maksimović.

Preko 60 odsto pacijenata u angio sali je iz drugih gradova i opština Srpske. Nastaviće unapređenje i uvođenje novih dijagnostičkih procedura.

- Neki naši stručni prohtjevi su veći i napreduju i sigurno da ćemo u narednom periodu posvetiti pažnju i tome . Naš prioritet u narednom periodu jeste da učinimo dodatni napor da otvorimo psihijatrijsko odjeljenje. To je nešto što fali ovoj bolnici, to je nešto što fali ovom gradu i ja se nadam da će u budućnosti učiniti i taj korak i potpuno zaokružiti sve ono što smo prethodnih godina i planirali - naglasio je Maksimović.

U bolnici u Bijeljini misle i na budućnost, pa su tako trenutno u ovoj ustanovi zaposlena 123 ljekara, od kojih je čak 36 na osnovnim, a sedam na usmjerenim specijalizacijama.