latinica  ћирилица
17/11/2019 |  19:34 | Autor: SRNA

Tramp: Bajden je nešto bolje od "bijesnog psa"

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas je Sjeverna Koreja pretjerala i otišla predaleko kada je bivšeg potpredsjednika SAD DŽozefa Bajdena nazvala "bijesnim psom" koga treba "isprebijati na smrt".
Donald Tramp  (Foto:AP Photo / Mark J. Terrill) -
Donald Tramp (Foto:AP Photo / Mark J. Terrill)

- DŽo Bajden je možda pospan i veoma spor, ali on nije "bijesni pas". On je, u stvari ipak nešto bolje od toga - napisao je Tramp na Tviteru.

Novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA objavila je da je Bajden pokazao "prenagljenost kada se usudio da okleveta dignitet vrhovnog rukovodstva Sjeverne Koreje".

- Bijesni psi kao što je Bajden mogu da povrijede mnogo ljudi ako im se dozvoli da trče naokolo. Takve pse potrebno je isprebijati štapom na smrt - navodi KCNA.

Nije jasno šta je tačno isprovociralo Pjongjang da ovako reaguje. Ljutita reakcija je uslijedila nakon što je Bajedenov izborni štab osudio Trampovu spoljnu politiku, rekavši da su "diktatori i tirani hvaljeni, a saveznici gurnuti u stranu".

Razgovori Vašingtona i Pjongjanga o sporazumu i denuklearizaciji Sjeverne Koreje su u zastoju nakon što je propao susret Trampa i lidera Sjevera Kim DŽong Una u Hanoju u februaru.

Pjongjang je danas pozdravio vijest da su zajedničke vojne vježbe SAD i Јužne Koreje odgođene, navodi AFP.