latinica  ћирилица
18/11/2019 |  09:10 | Autor: klix.ba

Kvalifikacije za EP: BiH gostuje u Lihtenštajnu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Vaduzu protiv selekcije Lihtenštajna okončava kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo.
Fudbalska reprezentacija BiH - Foto: klix.ba
Fudbalska reprezentacija BiHFoto: klix.ba

Utakmica protiv Lihtenštajna će ujedno biti i posljednja pred susrete plej-of baraža Lige nacija, koji se igraju u martu naredne godine i koji su posljednja šansa da se Zmajevi nađu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog igraju loše u posljednje vrijeme i poraženi su u tri od četiri posljednja meča kvalifikacija (Јermenija, Grčka i Italija).

Kako ova utakmica nema rezultatski značaj, očekuje se da će Prosinečki šansu dati rezervistima, što je i najavio na jučerašnjoj konferenciji za medije.

- Igraće svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića, ostali igrači koji će nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Sead Kolašinac ima povredu zadnje lože i njega smo pustili da napusti pripreme reprezentacije, kao i Zorana Kvržića, koji je takođe povrijeđen - rekao je Prosinečki, koji na pitanje novinara hoće li mu Lihtenštajn biti oproštajna utakmica nije znao odgovor te je pozvao da se o tome raspitaju kod čelnika FS BiH.