X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
18/11/2019 |  12:51 ⇒ 12:56 | Izvor: SRNA

Višković: Sve bolja situacija u Šumama Srpske (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je situacija u Šumama Republike Srpske svaki mjesec bolja i da sve više šumskih gazdinstava posluje pozitivno.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Završen je devetomjesečni izvještaj o poslovanju Šuma Republike Srpske, a imamo i preliminarne podatke za deset mjeseci rada. Šume imaju pozitivan poslovni rezultat u prvih devet mjeseci i očekujem da tako bude do kraja godine - rekao je Višković novinarima.

On je istakao da daju rezultat mjere koje preduzimaju Vlada Srpske, menadžment i Nadzorni odbor Šuma Republike Srpske.

- Nisu svi srećni zbog naših mjera jer ima i određenih suprotstavljanja, ali budite sigurni da ćemo ih nastaviti - rekao je Višković.

On je istakao da želi da ovo preduzeće bude profitabilno i da će na tome biti insistirano.

- Pozivam sve iz ovog preduzeća da se uključe u ovu našu akciju, a svi koji misle drugačije moraju znati da im tu nije mjesto - dodao je Višković.

Govoreći o situaciju u Poštama Srpske, Višković je rekao da su za devet mjeseci ove godine iskazale gubitak u iznosu od oko dva miliona KM.

- Imaju instrukcije da do kraja godine koliko je moguće poboljšaju situaciju. Neka javna preduzeća možda će imati toleranciju zbog negativnog rezultata ukoliko je to uzrokovano višom silom, a ne ljudskim faktorom - naveo je Višković.

On je ponovio da nije zadovoljan situacijom u javnim preduzećima u Srpskoj.

- Radimo na rješavanju ovog problema, a primjer su Elektroprivreda i Željeznice Republike Srpske. Cilj nam je da do kraja ove i početkom naredne godine naša preduzeća postavimo na zdrave temlje - kaže Višković.