latinica  ћирилица
18/11/2019 |  12:59 | Autor: SRNA

Penavi smeta što Pupovac daje pomen stradalim i Srbima i Hrvatima

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napao je verbalno lidera Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca zato što je položio vijence u pomen ubijenim Vukovarcima i srpske i hrvatske nacionalnosti.
Ivan Penava (Foto: maxportal.hr) -
Ivan Penava (Foto: maxportal.hr)

- Pupovac je došao brojati krvna zrnca, pokloniti se hrvatskoj i srpskoj žrtvi, a i ja, i vi, i sav normalan svijet znamo da smo ovdje zbog žrtava velikosrpske agresije - poručio je Penava pred novinarima u Vukovaru.

On smatra da su Srbi koji su bili na strani tadašnje ЈNA i tražili ostanak u Јugoslaviji "agresori", "zločinci" i "četnici".

Penava, poznat po nacionalističkim ispadima i odbijanju da realizuje odluku Ustavnog suda Hrvatske o nacionalnoj jednakosti u Vukovaru, kao i ćirilici, smatra da Pupovac "u celofanu" prodaje "velikosrpsku demagogiju".

Milorad Pupovac je juče postavio vijenac za vukovarske Srbe ubijene prije početka sukoba, a onda i za ranjene, bolesne, te za zaposlene u vukovarskoj bolnici koji su najprije zarobljeni, a potom ubijeni na lokalitetu "Ovčara".

- U crkvi Svetog Nikolaja zapalili smo svijeće za sve stradalnike, za sve žrtve, za ljude koji su stradali u ratnom periodu u gradu Vukovaru i njegovoj okolini - naveo je Pupovac.

On je poručio da “žrtve ne smiju biti motiv za obnavljanje bezumne mržnje“, podsjećaju agencije.