latinica  ћирилица
18/11/2019 |  15:39 | Autor: SRNA

Višković: Za reforme su neophodna sredstva MMF-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da su za reforme potrebna sredstva MMF-a, a da se 13 mjeseci samo sluša da će aranžman biti realizovan kada bude formirana vlast na nivou BiH.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Postavljam pitanje, a šta ako vlast ne bude formirana u naredne četiri godine, onda nema ni MMF-a ni te priče sa njima - izjavio je Višković.

On je poručio da deklarativne podrške Srpskoj ništa ne znače.

- Nama je potreba novac da bismo sproveli reforme. MMF, ukoliko je spreman da prati reforme u Republici Srpskoj i BiH, treba da nađe načina kako da odobri novac za provođenje reformi, uprkos neformiranju Savjeta ministara i vlasti u FBiH - izjavio je Višković novinarima u Doboju.

On je poručio da sve sem toga predstavlja gubljenje vremena i Srpskoj i MMF-u.

- Prije nekoliko dana razgovarao sa direktorom Međunarodnog monetarnog fonda za BiH i on je samo ponovio ono što sam ja od njega tražio. Čak sam ga u jednom momentu zamolio može li da ide aranžman sa Republikom Srpskom i MMF-om i da zaobiđemo više tu BiH - rekao je Višković.

On je istakao da Republiku Srpsku, ukoliko dođe do aranžmana sa MMF-om, prevashodno interesuje da on bude fokusiran na zdravstveni sektor i javna preduzeća.

- Oni /MMF/ su se sa nama saglasili da je to nama prioritet s kojim bi želili da se pravi aranžman - rekao je Višković.