latinica  ћирилица
18/11/2019 |  18:26 ⇒ 18:37 | Autor: klix.ba

Odlučeno - Centralna banka BiH kupuje dio sarajevskog parka za 4,7 miliona KM

Dio sarajevskog parka Hastahana pripašće Centralnoj banci BiH nakon što je Opštinsko vijeće danas izglasalo prodaju dijela prostora kultne zelene površine na Marijin Dvoru.

Od ukupno 27 odbornika, koliko ih je bilo prisutno na današnjoj sjednici, 18 je glasalo za prodaju dijela parka "Prof. dr Nijaz Duraković", poznatijeg kao Hastahana. Devet odbornika je bilo protiv.

Centralna banka zemljište površine 2.290 kvadrata dobila je za 4,7 miliona KM, a na ovoj lokaciji planira gradnju poslovnog objekta i parking mjesta.

Žustra rasprava, koja traje već tri godine, vodila se i danas između odbornika koji su bili za i protiv izgradnje Centralne banke u jednom dijelu Hastahane. Raspravu su pratili aplauzi i negodovanja prisutnih građana u sali.

Abid Јusić, odbornik SDA, kao i većina odbornika stranke, istakao je da je prodaja ovog zemljišta Centralnoj banci u interesu BiH.

- Neka je sramota one koji glasaju protiv ovog prijedloga. Ova odluka urađena je u skladu sa zakonom i potvrđeno je da se radi o poslovnom objektu, ne o stambenom objektu ili tržnom centru. Čast mi je i zadovoljstvo da glasam da to bude Centralna banka - rekao je Јusić.

Povezane vijesti:

Centralna banka BiH kupuje sumnjive višemilionske nekretnine?