latinica  ћирилица
18/11/2019 |  20:22 ⇒ 20:22 | Autor: B92

Platini: VAR? To je obična gomila smeća!

Bivši predsjednik FIFA Mišel Platini je poručio da je veliki protivnik upotrebe video tehnologije, posebno VAR sistema.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Francuz je bio gost na italijanskoj državnoj televiziji RAI i tamo je otkrio zbog čega je nezadovoljan upotrebom takozvanog VAR-a.

Platini je upotrebu ovog sistema nazvao pravom "noćnom morom fudbala" i dodao da nije optimista da će se situacija uskoro dovesti u red.

- Trebalo bi mi barem pola sata da objasnim zašto VAR ne rješava probleme. On ih samo umnožava. Јa sam protiv VAR-a. Mislim da je to gomila smeća i nažalost, nema povratka nazad -  izjavio je Platini.

Poznato je da je on bio suspendovan 2015. u trajanju od četiri godine. Sve vrijeme je tvrdio da je nevin. Vjeruje da još nije rekao posljednju riječ u fudbalu.

- Imam 64 godine i vremena za još jednu, posljednju avanturu. Ne želim da napravim grešku, moram dobro da razmislim. Samo ću istaći da nemam nikakav kontakt sa trenutnim predsjednikom FIFA, Đanijem Infantinom - dodao je Platini.

Za kraj, rekao je još jednu zanimljivu stvar.

- U FIFA ne žele da budem njihov predsjednik. Želio sam da branim fudbal jer sam ja bio jedini fudbaler koji je postao prvi čovejk FIFA - zaključio je Platini.