X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
19/11/2019 |  07:45 ⇒ 10:41 | Izvor: SRNA

Večeras koncert hora Srbadija povodom 120 godina postojanja

Srpsko crkveno pjevačko društvo Srbadija iz Bijeljine večeras će u Centru za kulturu u ovom gradu održati kocert povodom obilježava 120 godina postojanja.
Hor Srbadija (Foto:glassrpske.com) -
Hor Srbadija (Foto:glassrpske.com)

Osim Hora Srbadija, kojim će dirigovati Desanka Trakilović i Јelena Trakilović, na koncertu će nastupiti i dugogodišnji prijatelji ovog društva i prvaci opere u Oslu, Beogradu i Novom Sadu, kao i Ansambl Bisernica iz Bijeljine.

Iz Srbadije je najavljeno da su učesnici koncerta iz Osla bariton Stevica Krajinović i sopran Ivana Milašinović, iz Beograda bas Dragoljub Bajić i sopran Ljubica Vraneš, a iz Novog Sada bas Vasa Stajkić, sopran Verica Pejić i tenor Јovan Pejić.

Koncertu će prethoditi otvaranje izložbe "Duhovna riznica" u Galeriji Centra za kulturu Semberija, koja o jubileju Srbadije svjedoči kroz fotografije, novinske članke i osvojene nagrade.

Koncert Srpskog crkvenog pjevačkog društva Srbadija"počeće u 19.00 časova.

Ovaj hor već decenijama na svjetskoj horskoj sceni na najbolji način predstavlja Republiku Srpsku i Bijeljinu, a dobitnik je niza nagrada i priznanja.

Srbadija danas broji 80 članova velikog mješovitog hora, koji čine uglavnom srednjoškolci i studenati, i isto toliko mališana uzrasta od četiri do 14 godina koji stiču osnovna znanja iz muzičke kulture i pjevanja u malom horu.