latinica  ћирилица
19/11/2019 |  11:13 ⇒ 11:26 | Autor: 24sata.hr

Predao se bankar koji je pobjegao u BiH sa skoro tri miliona maraka

Srđan Đaković (59) je bankar osumnjičen da je pronevjerio 11,5 miliona kuna iz OTP banke. Kako saznaje hrvatski portal 24sata, bankar on se u utorak sam predao.
Uhapšen odbjegli bankar (Foto: jabuka.tv) -
Uhapšen odbjegli bankar (Foto: jabuka.tv)

Đaković se predao u prostorijama splitske policijske stanice, a prije toga je bježao, a zadnji telefonski signal lociran u Bosni i Hercegovini. Danima je bio glavna tema u Vrlici.

Novac mu je, pričaju mještani, trebao možda zbog neke druge žene, navodno aktuelne ljubavnice, koja takođe živi u Vrlici i koje, navodno, nije bilo nekoliko dana kod kuće, baš u vrijeme Srđanovog nestanka.

- Nije on imao vremena za porodicu - kaže mještanka koja je uvjerena kako će, osim ovih 11,5 miliona kuna, na vidjelo uskoro izaći još brojne čudne transakcije.

Bankar se, kažu, ponašao kao je novac u banci njegov te je ponekad radio iznenađujuće poteze. To potvrđuje i jedan klijent koji je od sumnjive transakcije jedva spasio svoj novac.

- Ima već mnogo godina od toga. Nestalo mi je nekoliko hiljada kuna s računa, valjda je mislio da sam glup, da će mi prodati priču. Odmah sam otišao u Sinj kod njegovog nadređenog, koji je Đakovića prvo opravdavao, a potom priznao da je tobože nešto krivo stornirao. Izvinili su mi se vrativši mi novac u roku od nekoliko sati. Ako je mene htio prevariti, možete misliti šta je radio starim ljudima - priča nekadašnji klijent banke, koja je prije četiri dana zatvorila svoju poslovnicu u ovom mjestu.