X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
19/11/2019 |  15:13 ⇒ 17:55 | Izvor: RTRS

Bijeljina: MUP proslavio krsnu slavu Aranđeldovan

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina, tokom proteklih godina su zajedno sa ostalim institucijama Republike Srpske i lokalnom zajednicom, ostvarujući svoju ustavnu ulogu, dostojno štitili teritorijalni integritet Srpske, kao i ličnu i imovinsku bezbjednost građana, istaknuto je na obilježavanju krsne slave MUP-a, Svetog Arhangela Mihajla.

U Eparhijskom kulturnom centru održana je svečana akademija na kojoj su uručena priznanja najzaslužnijim pripadnicima Policijske uprave Bijeljina.

- Imala sam intervenciju 11. dan od početka rada. U pitanju je bilo razbojništvo i pretnja vatrenim oružjem,. Povodom toga kolege i ja smo dobili dojavu o tome, krenuli za počiniocem i uspjeli da ga lociramo. Na osnovu toga ja sam pohvaljena od strane načelnika - priča Svjetlana Marjanović, pripravnik u Policijskoj stanici 1.

U oblasti zaštite javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja i posebno u oblasti zaštite od kriminaliteta, postignuti su i u ovoj godini zavidni rezultati.

- Svake godine i svakog mjeseca je sve manji broj krivičnih djela. Da je otkrivenost na jednom visokom niovu, otprilike oko 70, 77 odsto. Da smo smanjili broj saobraćajnih nezgoda sa tragičnim posledicama za 50 odsto što je za nas veliki uspjeh i trudićemo se da još više na tome radimo - rekao je Žarko Ćosić, načelnik PU Bijeljina.

Milenko Јović, pripadnik Saobraćajne policije, savjetuje mlađe kolege u ovom poslu.

- Mladim kolegama koji dolaze posle mene u službu mogu savjetovati samo da grade sebe, da se izgrađuju kao ličnosti, da imaju dobru saradnju sa svojim kolegama i straješina, a najbolju saradnju da imaju sa građanima jer oni su servis građana. Moraju da shvate svoj zadatak i ulogu policajca u društvu - istakao je Јović.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina poručuju, nastaviće da časno, pošteno i predano i dalje obavljaju svoj posao. Prioritet će biti bezbjednost građana i očuvanje njihove imovine.