latinica  ћирилица
19/11/2019 |  16:37 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Vučić česitao Dodiku na kompromisu postignutim sa partnerima u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Beogradu se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Predsjednik Srbije Dodiku je čestitao na kompromisu postignutim s partnerima u BiH.
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić (foto:instagram) -
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić (foto:instagram)

- Čestitam Dodiku na kompromisu koji je postigao s partnerima u BiH. Odličan sastanak u Beogradu - objavio je Vučić na instagram profilu.

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je o detaljima današnje sjednice Predsjedništva BiH upoznao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je čestitao postignuti dogovor.

- Dolazim sa sastanka u Sarajevu i upoznao sam Vučića o detaljima - rekao je novinarima Dodik, osvrćući se na današnju sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj je Zoran Tegeltija imenovan za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

On je napomenuo da je Srbiji važno da se u regionu održava stabilnost i mir, te ocijenio da je u tom pogledu veoma dobro i jasno Vučićevo reagovanje.

Dodik je rekao ranije da je predsjednik Srbije mnogo pomogao Srpskoj i srpskom narodu u mnogim pitanjima, te da razumije procese i odnose u BiH. 

Povezane vijesti:

Tegeltija imenovan za predsjedavajućeg Savjeta ministara