latinica  ћирилица
19/11/2019 |  19:52 | Autor: SRNA

Savčić: Nedopustiva politička zloupotreba BORS-a

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da BORS nije ni antivladina, ni antiopoziciona organizacija, te da su nedopustivi pokušaji njene političke zloupotrebe.
Milomir Savčić - Foto: SRNA
Milomir SavčićFoto: SRNA

- Mi smo nevladina, nacionalna i patriotska organizacija koja mora i treba biti korektivni faktor kada je riječ o najkrupnijim pitanjima za sudbinu Srpske - rekao je Savčić komentarišući činjenicu da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nedavno pocijepao svoju boračku knjižicu i pozvao borce da isto urade.

On je naveo da je BORS uspio da očuva dostignuti nivo prava boraca Vojske Republike Srpske, ali i da uvede nova, što je, kako kaže, uspjeh s obzirom na trenutnu društveno-ekonomsku situaciju.

- Tražimo pravedna rješenja i da najugroženiji pripadnici boračke populacije dobiju bolji materijalni položaj. To se, prije svega, odnosi na nezaposlene demobilisane borce koji su najosjetljiviji i najugroženiji dio. Cilj je da se napravi socijalna karta kada je riječ o tim ljudima i utvrdi njihov tačan broj kako bi im se pomoglo - rekao je Savčić.