latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:12 | Autor: SRNA

Mihajlović: Mektićeve uvredljive izjave o Vučiću loše za odnose u regionu

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović istakla je da su uvredljive izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića povodom zdravstvenog stanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića loše za odnose u regionu.
Zorana Mihajlović - Foto: RTRS
Zorana MihajlovićFoto: RTRS

Ona je naglasila da javne funkcije povlače sa sobom i veću odgovornost za izgovorenu javnu riječ i da u izjavama nema mjesta sujeti, ličnim netrpeljivostima i mržnji.

- Dokle god neko koristi i najmanji povod da u regionu poseje mržnju i udalji ljude, nema bolje budućnosti ni za Bošnjake, ni za Hrvate, ni za Srbe. Bolju budućnost možemo graditi samo na pristojnosti i razumevanju - rekla je Mihajlovićeva.

Zato, dodala je ona, Srbija teži da uvijek pokaže toleranciju i čini sve da se sačuva stabilnost regiona, prenosi RTS.

Nakon što je Vučić juče čestitao srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na postignutom dogovoru u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg Savjeta ministara, Mektić je na svom Tviter nalogu objavio neprimjerene poruke predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Mektić je, između ostalog, na Tviteru poručio predsjedniku Srbije: "Idi, liječi se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe".