latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:21 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH

U Sarajevu je u toku hitna sjednica Predstavničkog doma Parlametnarne skupštine BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda - zahtjev za razmatranje Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma PS BiH.
Predstavnički dom PS BiH - Foto: RTRS
Predstavnički dom PS BiHFoto: RTRS

Zahtjev su podnijeli poslanici Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mira Pekić.

Ova inicijativa podigla je mnogo prašine i dodatno zaoštrila odnose između dva politička bloka u Republici Srpskoj. Predlagači poručuju da im je jedini cilj da se deblokira Parlamentarna skupština i usvoje finansijski sporazumi od stotinu miliona maraka, od kojih se mnogi odnose i na Republiku Srpsku, dok SNSD i partneri poručuju da se tim izmjenama SDS i PDP opasno igraju sa nadležnostima Srpske.

Srpski klub i Klub SNSD-a u Predstavničkom domu dostavili su imena za Komisije, a jučerašnje imenovanje Zorana Tegeltije dodatno je obesmislilo ovu inicijativu. Ostaje da se vidi hoće li izmjene Poslovnika dobiti potrebnu većinu tokom glasanja.

Inače, sjednica Komisije za pripremu Savjeta zakazana je za 14.00 časova, a sat kasnije zasjedaće i Kolegijum Predstavničkog doma, na kojem bi bila usaglašena dinamika imenovanja parlamentarnih komisija.