latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:33 | Autor: TANЈUG

Vulin: Više o špijunskoj aferi sutra

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da je u posljednjih 24 sata, uz načelnika VBA generala Đuru Јovanića, imao više razgovora sa Vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem i da sutra očekuje više informacija o navodnoj špijunskoj aferi.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Premijerka Ana Brnabić rekla je ranije danas da je Vučić dao nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente.

Vulin je rekao da Vučić prikuplja informacije, dodavši da očekuje da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obavještajnih i kontraobavještajnih službi, kao i načelnika generalštaba Vojske Srbije.

- Situacija je ozbiljna i vrhovni komadant će zaključke donijeti poslije podrobnog i strpljivog razmatranja - rekao je ministar odbrane Srbije za Tanjug, odgovarajući na pitanje šta može da kaže o navodnoj špijunskoj aferi.

Dodao je da za njega postoje neke stvari koje su nesporne, ali da je siguran da se iza zavese krije i pokušaj udaljavanja Srbije od politike vojne neutralnosti.

- Vjerujem u pravednost, pronicljivost i nezavisnost Alksandra Vučića u donošenju odluka - zaključio je Vulin.