latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:36 ⇒ 13:51 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske čestitaju krsnu slavu MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske proslaviće sutra krsnu slavu - Svetog Arhangela Mihaila. Zvaničnici Srpske uputili su čestitke.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upućujem iskrene čestitke povodom krsne slave - Svetog Arhangela Mihaila. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao stub bezbjednosti i čuvar našeg poretka, garancija je da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost koju zaslužuje - navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je MUP Srpske, kontinuiranim razvojem i napretkom, jačanjem kapaciteta i radeći u skladu sa najvišim standardima, stekao ugled i povjerenje, ne samo građana, već i drugih policijskih agencija iz regiona.

- Obaveza institucija Republike Srpske je da nastave i dalje da rade na osposobljavanju, opremanju i kadrovskom jačanju Ministarstva unutrašnjih poslova, kao garanta bezbjednosti Republike. Sa željom da i u budućnosti ostvarujete svoje planove i postižete uspjehe i rezultate u radu, još jednom vam čestitam krsnu slavu - Svetog Arhangela Mihaila - navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je pripadnicima MUP-a i Policije Republike Srpske krsnu slavu i istakao da su ove dvije institucije garant bezbjednosti Srpske i svih njenih građana, te jedan od najvažnijih stubova vladavine prava i poštovanja zakona.

- Ponosni smo na našu policiju koja svoje zadatke izvršava veoma uspješno, u skladu sa Ustavom i zakonom i pozdravljamo jačanje njenih kapaciteta, kontinuirano kadrovsko usavršavanje i osposobljavanje, čime su postali jedna od najbolje organizovanih policijskih struktura u BiH - naveo je Čubrilović u čestitki upućenoj ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i direktoru Policije Darku Ćulumu.

Čubrilović je dodao da su uspješno Ministarstvo unutrašnjih poslova, te profesionalne i opremljene policijske snage, temelj sigurne i stabilne Republike Srpske.