latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:41 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Stevandić: Histerična reakcija opozicije

Predsjednik Srpskog kluba Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je Srni da je histerična reakcija opozicije nastala zbog imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te da im usvojeni Program reformi BiH samo alibi i priča da je neko nešto izdao.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Histerija je nastala jer se nekome plan izjalovio - ocijenio je Stevandić.

Osvrćući se na Program reformi BiH koji je juče uvojilo Predsjedništvo BiH, Stevandić je podsjetio da se izmjene Ustava BiH donose uz saglasnost entiteta i konstitutivnih naroda.

- Prema tome, pitanje ulaska u NATO je pitanje izmjena Ustava, a tu je Republika Srpska jedinstvena i ima odluke svojih organa i ne može to zamijeniti bilo kakav dokument, pogotovo ne onaj u kome se ne navodi nikakav plan za pristupanje - rekao je Stevandić.

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara i usvojilo Program reformi BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik naglasio je juče da dokument Program reformi BiH ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost.

U ovom dokumentu, između ostalog, jasno je navedeno da se "Program reformi BiH podnosi bez prejudiciranja konačne odluke o članstvu, a za čije usvajanje će biti potrebna dodatna odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH".