latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:05 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

Nema dopuna dnevnog reda hitne sjednice Predstavničkog doma

Prijedlozi za dopunu dnevnog reda današnje hitne sjednice Predstavničkog doma nisu prihvaćeni jer nisu stigli u pisanom obliku, tako da će na današnjoj hitnoj sjednici biti raspravljano samo o jednoj tački dnevnog reda - zahtjevu za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Predstavnički dom - Foto: Twitter
Predstavnički domFoto: Twitter

Prijedlog izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predložili su poslanici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mira Pekić, dok je sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma podržalo ukupno 18 poslanika.

Poslanik SDP-a Zukan Helez tražio je da se dnevni red dopuni informacijom o Programu reformi koji je juče usvojilo Predsjedništvo BiH, dok je Damir Arnaut iz SBB-a tražio da Predstavnički dom danas naloži da se konstituiše istražna komisija o stanju u pravosuđu, čije je formiranje predviđeno zaključkom Druge hitne sjednice Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić apelovao je da se poslanici drže predloženog dnevnog reda, ističući da ove tačke mogu biti razmatrane na narednim sjednicama.

- Vrlo brzo će biti redovna sjednica na kojoj će biti imenovanja komisija, riječ je o nekih četiri, pet, šest ili sedam dana - rekao je Zvizdić i pozvao poslanike da tada predlože ove tačke.

Šef poslanika Srpskog kluba Nenad Stevandić rekao je da nema ništa protiv da se razmatra dokument koji je juče usvojilo Predsjedništvo i koji, istakao je, ne znači pristupanje NATO-u, a za to da se raspravlja o Programu reformi bio je i Branislav Borenović iz Kluba poslanika SDS-PDP, koji smatra da parlament i javnost treba da znaju šta piše u tom dokumentu.

Šef Kluba poslanika SDA Adil Osmanović rekao je da će članovi Kluba raspravljati samo o dnevnom redu bez dopuna.

Povezane vijesti:

Košarac: Poslovnik se ne može mijenjati u hitnoj proceduri

Program reformi nije u nadležnosti PS BIH

Hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH