latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:24 ⇒ 14:24 | Autor: SRNA

Bevanda: Što prije formirati novi saziv Savjeta ministara

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izrazio je danas u Sarajevu nadu da će u što kraćem roku biti formiran novi saziv Savjeta ministara.
Vjekoslav Bevanda - Foto: SRNA
Vjekoslav BevandaFoto: SRNA

Bevanda je rekao da ima i previše razloga za izlazak iz trenutne blokade.

- Znate da smo u situaciji da nemamo budžeta za ovu godinu, da nemamo utvrđen globalni finansijski okvir za naredne tri godine i zatvoren budžet za narednu godinu jer nije došao zahtjev od Predsjedništva BiH da bi tehnički taj dio zatvorili - rekao je Bevanda novinarima.

On je izrazio nadu da će i Parlamentarna skupština BiH u potpunosti profunkcionisati i time osloboditi različite grantove i kreditne sporazume, čime bi ta sredstava bila stavljena u funkciju razvoja i potreba BiH.

Bevanda je rekao da do sada nije imao nikakve razgovore o njegovom eventualnom učešću u novom sazivu Savjeta ministara.

Kad je riječ i o juče dogovorenom Programu reformi BiH, ministar finansija u tehničkom mandatu je naveo da je na tome radilo Predsjedništvo BiH u saradnji sa predstavnicima međunarodne zajednice.

- Mogu reći samo da taj dokument nije bio na Savjetu ministara, tako da ga ne bih mogao komentarisati - naveo je Bevanda.

Predsjedništvo BiH juče je na vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH.