latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:28 | Autor: RTRS

Humanitarna aukcija slika za Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici

U Muzeju Republike Srpske u Banjaluci od 26. do 30. novembra biće otvorena humanitarna aukcija slika 14 slikara iz Republike Srpske i Srbije, a sav prihod od prodatih slika namijenjen je za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, najavio je danas Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.
Humanitarna aukcija - Foto: RTRS
Humanitarna aukcijaFoto: RTRS

Arlov je zahvalio Muzeju Republike Srpske i direktoru Miladinu Saviću koji je ustupio prostor i svu potrebnu pomoć za ovu humanitarnu aukciju slika.

- Uz humanitarnu izložbu slika na otvaranju aukcije učestvovaće sa jednom ili dvije recitaciji djeca sa posebnim potrebama iz ЈU `Sunce` iz Prijedora, a biće prikazana hronologija gradnje dnevnog centra `Podrži me - 9. januar` i kratak humanitarni spot na kome su jedan dio djece i mladih za koje sve ovo radimo - rekao je Arlov.

On je pozvao sve koji žele i koji mogu da dođu, kupe sliku i pomognu veliki humani projekat namijenjen onima kojima je pomoć neophodna, djeci i mladima sa posebnim potrebama da bi ovaj centar bio njihova druga kuća i poklon Srpske.

- Pozivamo sve u Republici Srpskoj da do 30. novembra pozovu humanitarni broj 1412 i jednom KM pomognu izgradnju prvog dnevnog centra na Kosovu i Metohiji - naveo je Arlov.