latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:39 | Autor: SRNA

Ćosić: SDS i PDP da pokažu bar malo dostojanstva

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić ocijenio je da su "istovremeno i tužne i smiješne reakcije zvaničnika SDS-a i PDP-a nakon što ih je 'nespremne' zatekla vijest o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara".
Ljubiša Ćosić - Foto: SRNA
Ljubiša ĆosićFoto: SRNA

- Iskreno najviše mi je žao Mirka Šarovića kao iskusnog političar sa dugogodišnjom političkom karijerom da se ovako ponižava i dozvoljava sebi da zarad jedne fotelje iznosi gnusne neistine o navodnom članstvu Republike Srpske i BiH u NATO savez - rekao je Ćosić Srni.

On je naveo da je još tužnija činjenica što Šarović od juče tvrdi da Program reformi BiH znači članstvo u NATO, a danas javno pred novinarima u Parlamentarnoj skupštini kaže da SDS nije imao uvid u taj dokument.

- Pitam ga samo odakle mu uopšte hrabrost da komentariše dokument koji nije vidio, a posebno kada svi znamo da su poslanici SDS-a i PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske pobjegli iz slupštinske sale kada je trebalo da se glasa o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti - podsjetio je Ćosić.

On je naglasio da je sramno da se sada predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović pozivaju na vojnu neutralnost i iskazuju navodnu brigu za Republikom Srpskom, kada su njihovi poslanici pokazali šta misle o tom pitanju i članstvu u NATO.

- Svjesni su oni da SNSD i Milorad Dodik nikada nisu i neće prekršiti odluke Narodne skupštine Republike Srpske i da ostaju pri stavu da je Republika Srpska vojno neutralno, te da te neistine plasiraju samo radi sebe i svojih sada već izgubljenih poozicija u zajedničkim institucijama - rekao je Ćosić.

On je rekao da im jedino može poručiti da "mirno spavaju kada je riječ o Republici Srpskoj, srpskom narodu i njihovim interesima" i da pokušaju da sa bar malo dostojanstva ispoštuju izbornu volju birača i formiranje vlasti u skladu sa izbornim rezultatima.