latinica  ћирилица
20/11/2019 |  16:17 | Autor: SRNA

Stevandić: Sjednica poslužila smanjenju kapaciteta Srpske

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić ocijenio je da je današnja hitna sjednica ovog doma na kojoj su usvojene izmjene i dopune Poslovnika bila sasvim nepotrebna i da je poslužila samo da se smanji kapacitet Republike Srpske.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Ova sjednica poslužila je samo da se smanji kapacitet Republike Srpske, koja će sada moći da se predstavlja sa manje od jedne trećine članova komisije, i to na privremenoj osnovi, što je velika greška kolega iz Saveza za promjene - rekao je novinariam Stevandić.

Stevandić je naveo da je uzrok blokade rada parlamenta BiH to što Predsjedništvo BiH nije bilo dostavilo prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara bez čega ne može da radi ni Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara, kao ni druge institucije.

Prema njegovim riječima, način na koji se tumačilo da izmjene Poslovnika o radu Predstavničkog doma sprečavaju neku blokadu, takođe je bespredmetan jer su prije ove sjednice dostavljeni prijedlozi članova u parlamentarnim komisijama od klubova SNSD-a i Srpskog kluba.

Govoreći o Programu reformi BiH koji je juče donijelo Predsjedništvo BiH, on je naglasio da je meritum tog programa da nema odluke o članstvu u NATO-u, niti odluke u kojoj piše da se aktivira Akcioni plan za članstvo u tom savezu.