latinica  ћирилица
20/11/2019 |  17:35 | Autor: SRNA

Američki ambasador decidno potvrdio - Program reformi ne aktivira ništa

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Bursać Novaković izjavila je Srni da je ambasador SAD u BiH Erik Nelson decidno potvrdio da će NATO prihvatiti dokument - Program reformi BiH koji ne aktivira ništa i ne mijenja status MAP-a.
Snježana Bursać Novaković - Foto: RTRS
Snježana Bursać NovakovićFoto: RTRS

Ona je naglasila da je ambasador to rekao juče na sastanaku sa članovima Predsjedništva BiH na kome je dokument Program reformi BiH usaglašen i analiziran sa ambasadorima zemalja Kvinte, a koji će Predsjedništvo BiH poslati u Brisel.

- NATO će svakako predočiti javnosti da je iz BiH primio Program reformi BiH koji ne prejudicira konačne odluke o članstvu /što i piše u trećoj rečenici ovog programa/, a ne Godišnji nacionalni program /ANAP/ kako to netačno tvrde ozlojeđeni lideri SDS-a i PDP-a u pokušaju da sa BN televizijom dezinformišu ovdašnju javnost - istakla je Novakovićeva.

Ona je naglasila da opozicija, uz predanu pomoć BN televizije, dezinformisanjem javnosti u Republici Srpskoj pokušava da stekne jeftine političke poene.

- Nama je važno da je našu odluku podržao narod u Republici Srpskoj, koga mi nismo nikad iznevjerili, i država Srbija sa svojim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji je javno podržao jučerašnji dogovor. Na ovom putu vojne neutralnosti i saradnje, a ne članstva u NATO, Republika Srpska prati Srbiju i to nam je i te kako važno. To šta govore oni koji gube funkcije i privilegije, visoka primanje i druge pogodnosti, i koji su jučerašnji dogovor u Predsjedništvu BiH doživjeli kao svoj poraz, nas ne interesuje jer nam je jasno zašto to čine - poručila je Novakovićeva.

Ona je naglasila da se među tim gubitnicima privilegija nalazi, nažalost, i BN televizija koja je centar plasiranja dezinformacija oko svega ovog, iz prostog razloga jer formiranjem Savjeta ministara, koje je dogovoreno juče na sjednici Predsjedništva BiH, i "ta televizija gubi pozamašne donacije koje su imali iz Sarajeva od ministara u Savjetu ministara iz redova SDS-a i PDP-a".

- Otuda i gomila konstrukcija i nesitina. Na svu sreću narod u Republici Srpskoj je mnogo pametniji nego što to Šarović, Borenović, Mektić i ini misle - zaključila je Novakovićeva.