latinica  ћирилица
20/11/2019 |  18:31 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Završen "Kestenburg"

Dodjelom nagrada i priznanja, u Banjaluci je zatvoren Treći Internacionalni festival studentskih pozorišta "Kestenburg". Za najbolju predstavu festivala proglašeno je pozorišno ostvarenje "Krug života" u izvođenju Nacionalne akademije za teatar, film i umjetnost iz Bugarske.

Žiri u sastavu Vojin Ćetković (predsjednik) Neda Simić Žerajić i Nikola Kolja Pejaković (članovi) jednoglasnom odlukom nagradu "Zlatni kesten" dodijelili su studentskom ansamblu Nacionalne akademije za teatar, film i umjetnost iz Bugarske za predstavu "Krug života".

Nagrada "Srebrni kesten" koju dodjeljuje žiri medija u sastavu Vladimir Kecmanović, DŽevdet Tuzlić i Tatjana Marjanović, ali i nagrada "Bronzani kesten" Glasa Srpske otišla je, takođe, u ruke bugarskog ansambla.

Specijalna nagrada Kestenburga za pedagoški rad pripala je Emili Klion, direktorki Pozorišta mladih iz San Franciska, dok je nagrada za revitalizaciju tradicije otišla u ruke Pozorištu mladih "Foks" iz Јužne Koreje.
Posebne nagrade za vrijeme festivala dodijeljene su i Svetlani Bojković za ulogu u predstavi "Celo telo tu me boli" i ansamblu predstave "Noć bogova".