X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
21/11/2019 |  07:38 ⇒ 10:03 | Izvor: RTRS

MUP - garant bezbjednosti Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila, ističući da je obaveza institucija Srpske da nastave da rade na osposobljavanju, opremanju i kadrovskom jačanju MUP-a, kao garanta bezbjednosti.
Žandarmerija Republike Srpske - Foto: RTRS
Žandarmerija Republike SrpskeFoto: RTRS

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upućujem iskrene čestitke povodom krsne slave - Svetog arhangela Mihaila. MUP, kao stub bezbjednosti i čuvar našeg poretka, garancija je da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost koju zaslužuje - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

U čestitki se ističe da je kontinuiranim razvojem i napretkom, jačanjem kapaciteta i radeći u skladu sa najvišim standardima, MUP Republike Srpske stekao ugled i povjerenje, ne samo građana, već i drugih policijskih agencija iz regiona.

- Sa željom da i u budućnosti ostvarujete svoje planove i postižete uspjehe i rezultate u radu, još jednom vam čestitam krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila - dodaje se u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske krsnu slavu - Svetog srhangela Mihaila, sa željom da nastave da uspješno obavljaju svoje aktivnosti i ostanu garan bezbjednosti Republike Srpske i njenih građana.

On je naveo da je obilježavanje krsne slave prilika i da se prisjeti svih pripadnika MUP-a koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za odbranu Republike Srpske.

Višković je naglasio da je Vlada Republike Srpske čvrsto opredijeljena da kontinuirano radi na opremanju i modernizaciji MUP-a, kao temelja sigurne i stabilne Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U čestitki, koju je uputio ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a, Višković je ocijenio da pripadnici MUP-a Srpske profesionalno, odgovorno i predano izvršavaju sve svoje zadatke.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je pripadnicima MUP-a i Policije Republike Srpske krsnu slavu Aranđelovdan i istakao da su ove dvije institucije garant bezbjednosti Srpske i svih njenih građana, te jedan od najvažnijih stubova vladavine prava i poštovanja zakona.

- Ponosni smo na našu policiju koja svoje zadatke izvršava veoma uspješno, u skladu sa Ustavom i zakonom i pozdravljamo jačanje njenih kapaciteta, kontinuirano kadrovsko usavršavanje i osposobljavanje, čime su postali jedna od najbolje organizovanih policijskih struktura u BiH - naveo je Čubrilović u čestitki upućenoj ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i direktoru Policije Darku Ćulumu. Čubrilović je dodao da su uspješno Ministarstvo unutrašnjih poslova, te profesionalne i opremljene policijske snage, temelj sigurne i stabilne Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a Srpske, poželjevši ih mnogo uspjeha u izvršavanju veoma zahtjevnih policijskih zadataka.

On je naglasio da je policija jedan od stubova opstanka Republike Srpske i garant njene bezbjednosti, kao i bezbjednosti svih njenih građana.

- Želim da i u budućnosti raditi profesionalno, realizujete zacrtane ciljeve i radite na jačanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi njeni građani bili još bezbjedniji i sigurniji - naglasio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH posebno je naglasio da se na dan krsne slave, kao i svakog dana treba sjetiti 782 pripadnika MUP-a koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske i odati im dužno poštavanje.

- Јoš jednom svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske želim srećnu slavu, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu - poručio je Dodik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske proslaviće danas krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.