X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/11/2019 |  10:00 ⇒ 13:05 | Izvor: SRNA

Dodik na kongresu "Sankt Peterburg i slavenski svijet" (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se danas učesnicima Sedmog međunarodnog kongresa "Sankt Peterburg i slavenski svijet".
Dodik na kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet" - Foto: SRNA
Dodik na kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet"Foto: SRNA

Na ovom velikom međunarodnom skupu učestvuju zvaničnici slavenskih zemalja koji razgovaraju o raznim temama iz oblasti politike, ekonomije, kulture.

Dodik na kongresu "Sankt Peterburg i slavenski svijet" (Foto: Srna)

Uoči početka Kongresa Dodik je rekao Srni da Sankt Peterburg ima želju da razvija odnose sa gradovima u Republici Srpskoj i BiH po svim pitanjima - političkim, privrednim i kulturnim, kao i o svemu što je dio zajedničke svakodnevice.

- Moje prisustvo na ovom značajnom skupu je dokaz naših dobrih odnosa u kontinuitetu i uvijek se radujem kada dođem u ovaj grad - naglasio je Dodik.

Prije početka skupa, srpski član Predsjedništva BiH posjetio je Inženjersko-tehničku školu 777 gdje je razgovarao sa predsjednikom Komiteta za obrazovanje Sankt Peterburga Žanom Vladimirovnom Vorobjovom, predstavnikom gradonačelnika Sankt Peterburga Јurijem Borisovičem Šesterikovom i direktorom ove školske ustanove Verom Vladimirovnom Knjazevom.