latinica  ћирилица
21/11/2019 |  12:46 ⇒ 14:20 | Autor: SRNA

Program reformi nije ANP već dokument koji predviđa reforme (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da usvajanjem Programa reformi BiH nije usvojen godišnji nacionalni program BiH u vezi sa NATO-om, već da je riječ o dokumentu na osnovu kojeg će biti vršene određene reforme.
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- On je prilično restriktivan u odnosu na neke dokumente koji su ranije na tom planu bili formulisani. Nikada nismo sporili da treba da postoje planovi saradnje i reforme koje će na jačanju bezbjednosnih kapaciteta postojati u okviru tog konteksta zajedno sa NATO-om - izjavila je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da Program reformi može da BiH vodi tim putem, te ponovila da ne stoji opoziciona priča da je to ANP i da će se desiti aktivacija MAP-a, kao akcionog plana za članstvo u NATO.

- Imate u Federaciji da napadaju lidera SDA Bakira Izetbegovića da je kapitulirao pred Miloradom Dodikom. Ovamo napadaju Dodika da uvodi Srpsku i BiH u NATO... Ovdje je bitno da ta saradnja postoji, iako smo, nažalost, izgubili godinu dana zbog neformiranja vlasti na nivou BiH. Sve je apsolutno moglo da se desi prije godinu i da imamo nove i svježe strukture vlasti koje mogu preuzimati obaveze, nastupati kredibilno i raditi svoj posao - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je do sada samo Srpska funkcionisala jer je u decembru prošle godine uspostavila vlast i sprovela izborne rezultate.

- I dalje čekamo Federaciju, a još uvijek i novi saziv Savjeta ministara - rekla je Cvijanovićeva.