latinica  ћирилица
21/11/2019 |  13:42 | Autor: SRNA

Prezentacija turističke ponude Trebinja na sajmu u Varšavi

Turistička organizacija Trebinja od danas prezentuje turističku ponudu tog grada u okviru Međunarodnog sajma turizma koji se održava u Varšavi.
Prezentacija turističke ponude Trebinja na sajmu u Varšavi - Foto: SRNA
Prezentacija turističke ponude Trebinja na sajmu u VaršaviFoto: SRNA

Iz Turističke organizacije grada Trebinja saopšteno je da se prezentacija odvija, shodno planu predstavljanja i nastupa na inostranim turističkim tržištima, te uvećanom interesovanju privrednih i turističkih aktera, kao i samih turista iz Poljske za Republiku Srpsku.

Trebinjska turistička organizacija jedina je lokalna turistička organizacija iz Republike Srpske koja aktivno učestvuje na sajmu u Varšavi /27. International Travel Show - TT Warsaw/, a nastup se i ovaj put realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske i to u okviru zajedničkog promotivnog štanda koji je pozicioniran na odličnoj lokaciji, ističe se u saopštenju.

Iz Turističke organizacije grada Trebinja naveli su da je tokom dana štand posjetila ambasador BiH u Poljskoj Koviljka Špirić koja je iskazala zadovoljstvo prezentacijom na ovom najvećem i najznačajnijem turističkom dešavanju u Poljskoj sa 450 izlagača i 136 tur-operatora iz 53 različite zemlje svijeta, kao i da se očekuje da sajam tokom tri dana trajanja posjeti više od 20.000 ljudi.

Ovim predstavljanjem nastavljena je serija nastupa na inostranim turističkim sajmovima, a Poljska je odabrana zato što predstavlja veliko turističko tržište sa više od 38 miliona državljana, te zato što turisti iz ove srednjoevropske zemlje imaju dugu tradiciju obilazaka bivših jugoslovenskih republika i u sve većem broju posjećuju Trebinje, dodaje se u saopštenju.

Međunarodni sajam turizma u Varšavi traje do subote, 23. novembra.