latinica  ћирилица
21/11/2019 |  22:04 ⇒ 22/11/2019 | 08:01 | Autor: SRNA

Vučić: Slijede akcije zbog protivdržavnog djelovanja (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u narednom periodu biti sprovedeno nekoliko akcija protiv pripadnika različitih obavještajnih agencija, čije djelovanje protiv Srbije je dokazano.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb)

- Narednih nekoliko dana uslijediće oštre akcije koje će biti uočljive javnosti - rekao je Vučić novinarima nakon sjednice Savjeta za nacionlanu bezbjednosti.

On je naveo i da je Srbija izložena snažnom obavještajnom radu drugih zemalja, koji u nekim slučajevima prevazilazi mjere pristojnosti.

Vučić je rekao da su u jednoj grupi najrazvijenije zemlje, a u drugoj pojedine zemlje iz regiona, prenosi RTS.

- To znači da postoje brojne agencije drugih zemalja koje sprovode svoje delovanje na teritoriji Srbije sa dva cilja – prikupljanje značajnih i obavještajnih podataka kako bi mogli da utiču ili da promjene politiku Srbije u određenim segmentima, a drugo je potpuno sagledavanje obavještajnih kapaciteta Srbije radi izgradnje sopstvenih kapaciteta kako bi kapaciteti Srbije bili smanjeni - kaže Vučić.

Vučić je najavio da će u narednih dva mjeseca Srbija predstaviti sveoobuhvatni opšti pravno-politički akt koji će biti puna potvrda neutralnosti i jačanja te državne i vojne pozicije.

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koja je održana večeras u zgradi Predsjedništva Srbije, sazvana je zbog špijunske afere nastale nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Povezane vijesti:

Vučić: Ruskog ambasadora samo sam pitao - Zašto?