X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
22/11/2019 |  08:06 ⇒ 12:29 | Izvor: SRNA

Banjaluka: Od danas mini-skijaška skakaonica

Na Trgu Krajine u Banjaluci će, u susret zimskoj turističkoj sezoni, danas biti postavljena mobilna skijaška mini-skakaonica "Mini Planica".

Iz banjalučke Turističke organizacije ističu da će za vikend svi zainteresovani Banjalučani imati priliku da se upoznaju o jednom od najvećih sportskih događaja koji se tokom godine organizuje regionu, a to su skijaški skokovi na Planici.

Mini-skakaonica stiže iz Slovenije, a dostupna će biti od danas do nedjelje, 24. novembra, i to od 10.00 do 19.00 časova.

Postavljanje mini-skakaonice organizovano je u saradnji sa Olimpijskim centrom "Јahorina" i uz podršku grada Banjaluka i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Iz Turističke organizacije grada ističu da će na ovaj način Banjaluka dobiti atraktivan sadržaj, ali i priliku da se na kvalitetan način promoviše pred turističkim radnicima iz Slovenije.

- Poznato je da gosti iz Slovenije u velikom broju posjećuju naš grad, a projektom `Mini Planica` dodatno učvršćujemo saradnju, istovremeno promovišući veliki sportski događaj u našem gradu - navode iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Na Trgu Krajine planirano je i postavljanje promotivnih štandova s ciljem promocije banjalučke Turističke organizacije, Olimpijskog centra Јahorina i slovenačkog Ski-centra Planica.

- Planiran je i fakultativni obilazak mini-skakaonice da bi se djeca od trećeg do sedmog razreda osnovnih škola upoznala o skijanju i skijaškim skokovima i bogatoj turističkoj ponudi oba turistička mjesta - ističu u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka.

Iz Turističke organizacije podsjećaju da je sa Olimpijskim centrom Јahorina potpisan Sporazum o saradnji koji podrazumijeva i uzajamnu promociju turističkih proizvoda, zajedničko kreiranje turističkih sadržaja koji će biti plasirani na evropskoj i svjetskoj turističkoj mapi.