latinica  ћирилица
22/11/2019 |  08:19 | Autor: RTS

Milvoki siguran kod kuće, Nju Orleans slavio na gostovanju

Košarkaši Milvokija su sigurnom igrom nadigrali Portland sa 137:129 na svom terenu, a Nju Orleans je na gostovanju bio bolji od Finiksa sa 124:121 protekle noći u NBA ligi.
NBA - Foto: Getty Images
NBAFoto: Getty Images

U duelu Milvokija i Portlanda već od samog starta utakmice nije bilo neizvesnosti jer su domaćini odmah preuzeli inicijativu i poveli potom samo uvećavajući razliku.

Ubrzo su stigli i do dvocifrene prednosti a gosti su samo u par navrata uspijevali da je smanje na nekoliko koševa razlike i to je bilo sve.

Timu Milvokija su po efikasnosti predvodili Erik Bledšo sa 30 i Јanis Adetokumbo sa 24 postignuta poena. 

Najefikasniji igrač utakmice sa 37 pogodaka bio je Si DŽej Mekkalum iz poraženog tima kome je to bila slaba utjeha.

U drugoj utakmici večeri između Finiksa i Nju Orleansa situacija je bila znatno drugačija a meč je obilovao preokretima i neizvjesnošću do samog finiša koji su dobili gosti sa 124:121.

Prvo su gosti poveli na samom startu da bi domaća elipa načinila preokret i sa vođstvom otišla na poluvreme. 

U drugom dijelu utakmice Nju Orleans nastavlja pritisak da bi ponovo preuzeo vođstvo ali još par puta dolazi do rezultatskih obrta sve do finiša treće četvrtine kada uspijevaju da načine prednost koju održavaju do konačne pobjede.

Čak četvorica igrača su imala dvocifren šuterski učinak što ilustruje stil igre gostujuće ekipe. Ingram je ubacio 28, Redik 26, Holidej 23, a Mur 19 poena. 

Rezultati utakmica:

Milvoki - Portland 137:129

Finiks - Nju Orleans 121:124