X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
22/11/2019 |  08:56 ⇒ 09:32 | Izvor: B92

Kokoškov: Sanjao sam o mjestu selektora Srbije, ne o NBA (VIDEO)

Igor Kokoškov, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, kaže da mu je ukazana velika čast time što je imenovan za trenera nacionalnog tima.
Igor Kokoškov - Foto: Novosti.rs
Igor KokoškovFoto: Novosti.rs

Kokoškov, pomoćni trener u stručnom štabu Sakramento Kingsa, na mjestu selektora naslijedio je Aleksandra Đorđevića koji je na klupi Srbije proveo pet sjajnih godina.

- Čast je predstavljati svoju državu. Da predstavljate školu košarke odakle dolazite. Otišao sam iz Srbije prije 20 godina, jednu godinu sa proveo na Koledžu i 19 u NBA. Ali, u posljednjih 20 godina nikada nisam sebe distancirao od evropske košarke. Trenirao sam različite nacionalne timove unazad deset godina - rekao je Kokoškov i dodao: Sada sam trener sopstvene države, tako da je malo drugačije.

Srpski trener ističe da nikada nije sanjao o NBA.

- Kada sam krenuo sa trenerskim poslom nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, već sam sanjao da ću biti selektor nacionalnog tima - rekao je Kokoškov.

Kokoškova sa nacionalnim timom Srbije naredne godine očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima će Srbija imati domaćinstvo.