latinica  ћирилица
22/11/2019 |  11:20 ⇒ 12:30 | Autor: SRNA

Klokić-Mirjanić: Kroz sporazum definisati studentsku praksu

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i dekan Pravnog fakulteta univerziteta u Banjaluci Željko Mirjanić dogovorili su se danas u Banjaluci da potpišu sporazum o saradnji koji će definistati studentsku praksu u ovom Ministarstvu za studente osnovnih studija.
Banja Luka: Zlatan Klokić i Željko Mirjanić - Foto: SRNA
Banja Luka: Zlatan Klokić i Željko MirjanićFoto: SRNA

Dogovoreno je da tim sporazumom bude obuhvaćena i razmjena naučnih materijala i istraživanja, te zajedničko organizovanje i učešće na naučno-stručnim konferencijama, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske.

Klokić i Mirjanić razgovarali su i o mogućim projektima i aktivnostima za saradnju između Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju i Pravnog fakulteta, posebno u vezi sa usklađivanjem pravne tekovine EU sa domaćim zakonodavstvom.

Tokom sastanka Klokić je naveo da Ministarstvo i Vlada Srpske podstiču saradnju između institucija Srpske i univerziteta, s obzirom da akademska zajednica može doprinijeti izradi i kreiranju politika i propisa, a Ministarstvo je već ostvarilo sličnu saradnju sa Fakultetom političkih nauka i Filološkim fakultetom Univerziteta u Banjaluci.

Јedna od tema bila je i podrška Ministarstva predstojećoj regionalnoj konferenciji na temu usklađivanja zakonodavstava Republike Srpske i BiH sa pravnom tekovinom EU u oblasti zaštite potrošača, javnih nabavki i prava privrednih društava, što pokrivaju poglavlja 5, 6 i 28.