latinica  ћирилица
22/11/2019 |  12:28 ⇒ 12:30 | Autor: SRNA

Ćulum sa delegacijom Policije Sjeverne Makedonije o ilegalnim migracijama

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i delegacija Policije Sjeverne Makedonije razgovarali su danas u Banjaluci o stanju bezbjednosti i ilegalnim migracijama sa kojima se suočava region.
Sastanak u Banjaluci - Foto: RTRS
Sastanak u BanjaluciFoto: RTRS

Delegaciju Policije Sjeverne Makedonije predvodio je direktor Biroa za javnu bezbjednost te zemlje Saša Tasevski, a teme razgovora bile su i mogući vidovi i oblici saradnje putem zajedničkih sastanaka i saradnje kriminalističkih policija, specijalnih jedinica i uniformisanih policija, kao i mogućnost organizovanja zajedničkih obuka.

Sastanku su prisustvovali načelnik Odjela uniformisane policije u Sjevernoj Makedoniji Saša Mitevski i načelnik Uprave policije Republike Srpske Dalibor Ivanić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Delegacija Policije Sjeverne Makedonije je tokom posjete MUP-u Republike Srpske, koja je upriličena povodom krsne slave MUP-a Srpske - Svetog arhangela Mihaila, posjetila Centar za obuku MUP-a Republike Srpske u Zalužanima, gdje su im predstavljeni novi kapaciteti Ministarstva i savremeni uslovi rada i obuke pripadnika policije, dodaje se u saopštenju.