latinica  ћирилица
22/11/2019 |  13:13 | Autor: 24sata.hr

Vozač iz BiH bježao od policije pa udario u dva auta (VIDEO)

Muškarac iz BiH uhapšen je u Rijeci jer je ukradenim automobilom pokušao pobjeći hrvatskoj policiji pa se zabio u dva parkirana automobila.

- Čuo sam jak udarac, odmah sam izletio vani. Policajci iz crnog audija stali su 20 metara iza tog auta koji se sudario, izvukli su vozača i pitali ga je li to njegov auto. Rekao im je da ga je ukrao - priča jedan čitalac portala 24 sata o drami koja se u četvrtak odvijala u centru Rijeke, na raskrsnici Supilove i Dežmanove ulice.

Policajci su uočili ukradeni pežo, za volanom je bio Šerif B. (51) iz Bosne i Hercegovine. Ignorisao je naredbe policijskih službenika i počeo je bježati. U Dežmanovoj ulici zabio se u dva parkirana automobila.

Utvrdili su da je pežo ukrao još u julu ove godine. Vratili su ga vlasnici.

- Priveli smo ga na kriminalističko istraživanje. Prijavili smo ga za krivično djelo krađe i predali ga pritvorskom nadzorniku. Utvrđeno je kako je sredinom jula ukrao pežo kojim se sad zabio u dva parkirana automobila. S istim je autom u Zametu izazvao sudar i pobjegao. Auto je vraćen vlasnici (66), koja je oštećena za oko 35.000 kuna - rekli su iz policije.

- Policajci su ga pitali ima li oružje, rekao im je da ima samo suzavac. U autu sam vidio pajser omotan čarapom i nešto što je izgledalo kao alat za provaljivanje. Tiho je pričao, valjda je bio ošamućen od sudara - ispričao je čitalac koji je svjedočio hapšenju.

Na snimku se u jednom trenutku vidi da uhapšeni Šerif B., koji je imao lisice na rukama, radi nagli pokret prema policajcima.

Činilo se kao da je pljunuo.

- Mislim da se samo opirao, to je bio samo taj jedan trenutak - dodao je čitalac.

Video možete pogledati na OVOM LINKU.