latinica  ћирилица
22/11/2019 |  14:07 | Autor: SRNA

Srpski biznismen dao najbolju ponudu za "Kraš", ali to nije dovoljno?

Na radnike "Kraša" vrši se pritisak da ne prodaju dionice srpskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, mada je on dao daleko najbolju ponudu i podigao cijenu "Krašovih" dionica sa 400 /oko 54 evra/ na više od hiljadu kuna, navodi hrvatski portal Indeks.
KRAŠ (foto:pogled.ba) -
KRAŠ (foto:pogled.ba)

Braća Pivac i Marica Vidaković, koji imaju veliki udio u "Krašu", nastoje da spriječe Šaranovića da postane većinski vlasnik.

Prema informacijama koje cure iz "Kraša", na radnike se vrši veliki pritisak da ne prodaju dionice Šaranoviću, već po nižoj cijeni Mesnoj industriji "Braća Pivac".

Kako navodi portal, prikupljane su pisane izjave radnika da su svoje dionice spremni prodati Pivcima po cijeni od 860 kuna iako je cijena na berzi znatno veća.

Na jednom od listića, koji je procurio iz "Kraša" /a na kojem bi se radnici trebali izjasniti pristaju li na ponudu Mesne industrije "Braća Pivac"/, navedeno je da se kupac obavezuje da zadrži iste uslove rada, kao i da će zadržiti sve postojeće proizvodne pogone te da u sljedećih deset godina neće prodati dionice.

Nebojša Šaranović je nedavno prešao prag od 25 odsto dionica. Prema sadašnjem stanju, ima ih 25,74 odsto, ali prelaskom praga od 25 osto nije bio u obavezi da objavi ponude za preuzimanje.

Mediji u Srbiji podsjećaju da je hrvatski kapital odavno ušao u Srbiju bez ikakvih problema i napominju da ovo nije prvi slučaj da se u Hrvatskoj pokušava spriječiti veći prodor srpskog kapitala u tamošnju ekonomiju.